Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Open Dagen Maritieme Academie Harlingen

HARLINGEN - Kennismaking met Maritieme VMBO en MBO opleidingen voor, op en rond het water.

Datum: 11 februari 2017

Tijd: 10:00 - 15:00

Locatie: Maritieme Academie, HARLINGEN

Onderwijs

Op vrijdag 10 februari van 16.00 tot 20.00 uur en zaterdag 11 februari van 10.00 tot 15.00 uur organiseert de Maritieme Academie Harlingen de jaarlijkse Open Dagen. De school ontvangt dan onder andere leerlingen uit het basisonderwijs en hun ouders of begeleiders die zich oriënteren op een vervolgopleiding. Ook worden de Open Dagen elk jaar bezocht door leerlingen vanuit andere voortgezette onderwijsopleidingen die willen instromen in het mbo.

 

MARITIEME CAMPUS MET VEEL ACTIE

Het schoolgebouw aan de Almenumerweg 1 in Harlingen begint zich samen met de omringende gebouwen te ontwikkelen tot een aantrekkelijke maritieme campus. En daar valt tijdens de Open Dagen veel te zien en te beleven. In het hoofdgebouw worden in de lokalen van natuurkunde, knopen en splitsen en motoren proeflessen van 15 minuten gegeven en er is een beroepenmarkt  met bedrijven en instellingen die voorlichting geven over toekomstige banen. Ook is er een Oudercafé waar met directie en staf in een informele sfeer gesproken kan worden.

 

In het water voor de school worden – ijs en weder dienende – roei demonstraties gegeven en kan het lifeboat trainingscentrum van de Maritieme Academie Holland – een organisatie van maritieme vmbo, mbo en hbo scholen in Noord en West-Nederland waar deze school onderdeel van is - worden bezocht. Een andere eyecatcher is het simulatoren centrum aan het Oude Jaagpad (100 meter achter het hoofdgebouw) met de Full Mission Binnenvaartsimulator, de meest geavanceerde ter wereld! En dan is er nog de pendelbus naar de opleidingsschepen ms Maxima en ms Emeli die beide in het centrum van Harlingen liggen afgemeerd. Er is dus veel actie waardoor de bezoekers aan de Open Dagen een prima indruk van de maritieme opleidingen kunnen krijgen als basis voor een kansrijke loopbaan.  

 

  • De huisvesting van de leerlingen – ook wel Maritiem Hotel genoemd – is ook te bezichtigen.
  • De leerlingen laten graag zien dat ‘wonen op school’ aangenaam en goed geregeld is.

 

De meeste leerlingen van de Maritieme Academie Harlingen wonen op school. Voor klas 1 en 2 is dat niet verplicht maar wel handig als men van ver komt. Vanaf klas 3 en 4 is het verplicht als onderdeel van het onderwijsproces. Later moeten de leerlingen als bemanningslid ook samenwonen op een schip. 

 

NIEUWE OPLEIDING: SCHEEPS- EN JACHTBOUW

Tijdens de Open Dagen wordt ook de nieuwe opleiding Scheeps- en jachtbouw onder de aandacht gebracht. Bij voldoende deelname gaat men in Harlingen het komend schooljaar van start met deze nieuwe vmbo opleiding voor jongens en meisjes met talent voor maritieme techniek. In het Noorden – en ook in de rest van het land – is de komende jaren in deze sector een grote behoefte aan goed opgeleide jonge vakmensen. De opleiding  in Harlingen sluit naadloos aan bij de mbo opleiding Scheeps- en jachtbouw van ROC Friese Poort in Sneek. Samen bieden deze scholen en de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden een doorlopende leerweg aan. De nieuwe opleiding is in nauwe samenwerking met scheepsbouw bedrijven in Fryslân tot stand gekomen.

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Dio Jurien Dio Jurien Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Ons Food&Wine Ons Food&Wine Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Almamater Almamater Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Almamater Almamater Atelier de Groot Atelier de Groot Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe VVV Harlingen VVV Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje