Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Op de terp Almenum

HARLINGEN - Doe mee met OP DE TERP ALMENUM en kom naar de Kick-Off.

Datum: 22 februari 2018

Tijd: 19:30 - 21:30

Locatie: Grote Kerk, HARLINGEN

Kunst & Cultuur

Donderdag 22 februari, 19.30 uur

Grote Kerk Harlingen

 

Ook in Harlingen gebeurt LF2018

Leeuwarden/Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 (LF2018) is geopend! Een van de hoofdprojecten daarbinnen is Under de Toer: in 32 kerken in Fryslân vinden (muziek)theatervoorstellingen plaats, die elk een bijzonder verhaal uitbeelden dat met die kerk in verband staat. De verhalen worden door de plaatselijke gemeenschap in samenwerking met professionele theatermakers tot leven gebracht.


Ook in Harlingen gebeurt Under de Toer. In de Grote Kerk van Harlingen wordt op 4, 5 en 6 oktober Op de terp Almenum gespeeld, een muziektheaterproductie over de glorietijd van Harlingen. Tijdens de Gouden Eeuw bracht in opdracht van het stadsbestuur in 1610 de Harlinger cartograaf en bouwmeester Jacob Lous de toenmalige stad in beeld met een minutieus in 3D getekende vogelvluchtkaart. Jacob Lous ligt in de Grote Kerk begraven. Zijn prachtige kaart hangt prominent zichtbaar in museum Het Hannemahuis. Anno 2018 stappen bewoners van Harlingen in zijn in 1610 getekende stad, als in een soort Google Street View avant –la-lettre. Multimediaal muziektheater met zang (koor en solo), muziek, projecties, geluidseffecten en bulderend orgel brengt de historische stad tot leven. De beelden, geluiden en verhalen voelen opmerkelijk hedendaags aan. De Gouden Eeuw vormt een spiegel voor onze eigen tijd.

 

Wie zijn wij?

Voor de realisatie van dit spectaculaire project is de Stichting Op de terp Almenum in het leven geroepen. Er is al veel voorwerk verricht. Subsidies zijn in aanvraag en deels al toegezegd. We hebben medewerking van gerenommeerde professionele theatermakers. Met diverse verenigingen en koren is contact gelegd, waaronder Vereniging Oud Harlingen, Kindertheater LEF, Cantorij van de Grote Kerk, Orpheon, de Willem Barentszwerf en Het Harlinger Volkstoneel.

 

Deelnemers gezocht

Op de terp Almenum wordt een voorstelling van, voor en door Harlingers. We zoeken een zo divers mogelijke groep van minstens 100 vrijwilligers met talent op gebied van muziek, toneel, zang, dans, beeldende vakken, decors, kostuums en dergelijke. Een belangrijke rol zal zijn weggelegd voor een nog te vormen speciaal projectkoor van ca. 30 mannen en 30 vrouwen. Hiervoor zoeken we goede zangers die van het blad kunnen lezen. De koorleden kunnen daarnaast eenvoudige theatrale rollen vervullen of als figurant fungeren.


Meer weten?

Kom naar de kick-off van het project Op de terp Almenum op donderdag 22 februari om 19.30 uur, in de Grote Kerk -- de locatie waar we in oktober de voorstellingen gaan spelen.

Hier wordt uitvoerig informatie gegeven en kun je intekenen als acteur, muzikant, decorbouwer, productie- of regieassistent. Wil je je eerst even oriënteren? Ook dat kan, er zitten mensen klaar om je vragen te beantwoorden.

Deze uitnodiging is gericht aan verenigingen, koren, schooldocenten maar ook aan individuele Harlingers.

 

Programma

  • 19.30 uur            Inloop met koffie/thee
  • 20.00 uur            Welkom
  • 20.10 uur            Het verhaal van de Gouden Eeuw van Harlingen door Jeanine Otten (beheerder gemeentearchief) en Hugo ter Avest (directeur van het Hannemahuis).
  • 20.30 uur           Theatermaker en artistiek leider Titia Bouwmeester licht het plan toe en introduceert haar team.

Vanaf ca. 20.45 uur kun je met leden van het artistieke team in gesprek. Je kunt vragen stellen en/of je opgeven.

 

Word ook speler, zanger of vrijwilliger bij Op de terp Almenum en kom op 22 februari naar de Grote Kerk.

 

Bestuur van Stichting Op de Terp Almenum

Maaike Gorter, voorzitter

 

info@opdeterpalmenum.nl

http://underdetoer.nl/manifestaties/op-de-terp-almenum/

http://titiabouwmeester.nl/

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hema Harlingen Hema Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Vogelaar Audio Vogelaar Audio Ons Food&Wine Ons Food&Wine Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Almamater Almamater Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona ForHim Menswear ForHim Menswear Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei
Atelier de Groot Atelier de Groot Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hema Harlingen Hema Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Lichtboei De Lichtboei VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen