Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

November is Nederland Leest: een gratis boek, op de koffie bij de burgemeester en de Literaire DIS

HARLINGEN - In de bibliotheek is november de maand van Nederland Leest.

Datum: 27 november 2016

Tijd: 18:30 - 23:00

Locatie: Restaurant Stoof, HARLINGEN

Bedrijfsleven Eten, Drinken, Uitgaan Kunst & Cultuur

Dan stimuleert de Bibliotheek heel Nederland om hetzelfde boek te lezen en over dat boek en het thema te discussiëren. Daarom geeft de Bibliotheek gratis boeken weg, komen burgemeester of wethouders op de koffie en zijn er op verschillende plekken Literaire DISsen. Ook in Harlingen.

 

Gratis boek voor leden en niet-leden

Voor het eerst dit jaar krijgen niet alleen bibliotheekleden, maar ook niet-leden een boek cadeau van de Bibliotheek. En waar de afgelopen tien jaar steeds één boek centraal stond, mag iedereen nu kiezen uit drie titels: Heer van de vliegen van William Golding, Liefde en schaduw van Isabelle  Allende en Morten van Anna Levander. Stuk voor stuk boeken rondom het thema democratie, dat dit jaar centraal staat tijdens Nederland Leest.

 

Koffie met de wethouder op 2 november

Aansluitend bij het thema democratie komt wethouder Hein Kuiken tijdens Nederland Leest op de koffie in Bibliotheek Harlingen. Op woensdag 2 november schuift hij van 15.30 tot 17.00 uur aan voor een kopje koffie of thee en een informeel gesprek met inwoners van de Gemeente Harlingen. Iedereen is welkom, de toegang is gratis en alles is bespreekbaar: van grote thema’s als democratie tot kleinere lokale onderwerpen. 

 

Literaire DIS: een avond uit met lekker eten en goede verhalen

Omdat lezen en eten een geweldige combinatie is en er vele manieren zijn om een boek te ervaren organiseren de Friese bibliotheken in restaurants, schouwburgen en bibliotheken de Literaire DIS. Een DIS is een avond uit met lekker eten en goede verhalen over de nieuwe nieuwsgierigheid. Een spreker vertelt over democratie en de samenleving van nu, dichters en dansers vertalen dat naar  poëzie, moderne dans en muziek en natuurlijk wordt er over de boeken gedebatteerd.

 

27 november Tim Laning over serious gaming in Harlingen

Op 27 november, 18.30 uur is er een DIS in restaurant Stoof in Harlingen met spreker Tim Laning. Netflix is met hem in de weer, hij zit aan tafel op het Google-hoofdkantoor, kletste met Facebook-oprichter Mark Zuckerberg en ontmoette de man achter Garfield. Tim Laning maakt serious games waarmee de macht verschuift naar de burger. Stoof serveert tussendoor een heerlijk driegangendiner.

 

  • De toegangsprijs is 35 euro, voor een gezellige avond, een driegangendiner inclusief twee drankjes en koffie na.
  • Reserveren? Dat kan op www.restaurantstoof.nl of bel naar 0517 858537.
Ons Food&WineOns Food&Wine Expert HogerhuisExpert Hogerhuis Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Copini OpticiënsCopini Opticiëns ForHim MenswearForHim Menswear Haarmode CatsHaarmode Cats Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Hubo-FaberHubo-Faber Zensa ModaZensa Moda Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Karsten WonenKarsten Wonen Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier de GrootAtelier de Groot Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt BENG EvenementenBENG Evenementen De LichtboeiDe Lichtboei Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen Dio JurienDio Jurien AlmamaterAlmamater IJssalon Min12IJssalon Min12 Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus Plus LunenborgPlus Lunenborg Fotografie DorusFotografie Dorus Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Vogelaar AudioVogelaar Audio Hema HarlingenHema Harlingen Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe Visie EventsVisie Events Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie
Atelier de GrootAtelier de Groot Copini OpticiënsCopini Opticiëns Dio JurienDio Jurien Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt ForHim MenswearForHim Menswear Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt Ons Food&WineOns Food&Wine Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) AlmamaterAlmamater Zensa ModaZensa Moda