Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar van 5 februari t/m 15 april 2017 voor slimme keukenaccessoires van Joseph Joseph!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

De werf en het bezoekerscentrum zijn wegens de winterstop gesloten tot 1 april 2017.
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Kleur en creativiteit van Keizer & Van der Kruk

HARLINGEN - Druilregens, mistbanken en winterdepressies leggen het af tegen het plezier en de levenslust die de nieuwe expositie bij Galerie de Vis uitstraalt.

Datum: 21 januari 2017 t/m 1 april 2017

Tijd: 12:30 - 17:00

Locatie: Galerie De Vis, HARLINGEN

Kunst & Cultuur

Generatiegenoten Emile van der Kruk (1956) en Peter Keizer (1961) luiden in Harlingen het voorjaar al in met hun expressieve werk.

Altijd weet Emile van der Kruk te verrassen met zijn sculpturen. Hij houdt van hout, als levend materiaal, en weet daar fantasierijke objecten uit te halen. Ontstaanssporen zoals noesten en de groeirichting van het hout blijven daarbij vrijwel altijd behouden, net als sporen van zijn arbeid. Juist het feit dat hij het hout niet schuurt en polijst, geeft het resultaat een schilderachtige kwaliteit. Eén van de centrale thema’s in zijn werk is de liefde. Zijn opleiding aan de Kunstacademie Rotterdam toont zich in schilderkunstige technieken zoals kleur, schaduw en perspectivische verkorting. Wie het werk van Van der Kruk nog niet kent, zal bij een bezoek aan Galerie de Vis vast in een vrolijke stemming raken door zijn originele kijk op de dingen.

Kleurrijk en dynamisch is ook de stijl van Peter Keizer. Bekend zijn de explosies van kleur, die hij in vette lagen verf met zijn paletmes op het doek weet te brengen. Hang een tierig werk van Keizer aan de muur en de hele kamer bolt van voorjaar, van lust en energie. De argeloze verwondering, die Keizer als van een kind in zijn werk legt, is ook terug te vinden in zijn beeldhouwkunst. Opgeruimd, goedgemutst werk dat de warmte en speelsheid van het naderende voorjaar alweer in de huiskamer brengt.

De expositie start 21 januari en is te zien tot en met 1 april.

  • Galerie de Vis is geopend op donderdag en vrijdag van 12.30 tot 17.00 uur en op zaterdag vanaf 11.00 uur.

 

 

 

 

 

 

Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Dio JurienDio Jurien Ons Food&WineOns Food&Wine Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje Vogelaar AudioVogelaar Audio Copini OpticiënsCopini Opticiëns Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Expert HogerhuisExpert Hogerhuis Plus LunenborgPlus Lunenborg Hema HarlingenHema Harlingen AlmamaterAlmamater Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus ForHim MenswearForHim Menswear Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen BENG EvenementenBENG Evenementen Haarmode CatsHaarmode Cats IJssalon Min12IJssalon Min12 Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Visie EventsVisie Events Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas Zensa ModaZensa Moda Piet Karsten van HarlingenPiet Karsten van Harlingen De LichtboeiDe Lichtboei Atelier de GrootAtelier de Groot Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Piet Karsten van HarlingenPiet Karsten van Harlingen Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Visie EventsVisie Events Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad ForHim MenswearForHim Menswear De LichtboeiDe Lichtboei Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas Expert HogerhuisExpert Hogerhuis Vogelaar AudioVogelaar Audio