Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar van 5 februari t/m 15 april 2017 voor slimme keukenaccessoires van Joseph Joseph!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

De werf en het bezoekerscentrum zijn wegens de winterstop gesloten tot 1 april 2017.
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Kleur en creativiteit van Keizer & Van der Kruk

HARLINGEN - Druilregens, mistbanken en winterdepressies leggen het af tegen het plezier en de levenslust die de nieuwe expositie bij Galerie de Vis uitstraalt.

Datum: 21 januari 2017 t/m 1 april 2017

Tijd: 12:30 - 17:00

Locatie: Galerie De Vis, HARLINGEN

Kunst & Cultuur

Generatiegenoten Emile van der Kruk (1956) en Peter Keizer (1961) luiden in Harlingen het voorjaar al in met hun expressieve werk.

Altijd weet Emile van der Kruk te verrassen met zijn sculpturen. Hij houdt van hout, als levend materiaal, en weet daar fantasierijke objecten uit te halen. Ontstaanssporen zoals noesten en de groeirichting van het hout blijven daarbij vrijwel altijd behouden, net als sporen van zijn arbeid. Juist het feit dat hij het hout niet schuurt en polijst, geeft het resultaat een schilderachtige kwaliteit. Eén van de centrale thema’s in zijn werk is de liefde. Zijn opleiding aan de Kunstacademie Rotterdam toont zich in schilderkunstige technieken zoals kleur, schaduw en perspectivische verkorting. Wie het werk van Van der Kruk nog niet kent, zal bij een bezoek aan Galerie de Vis vast in een vrolijke stemming raken door zijn originele kijk op de dingen.

Kleurrijk en dynamisch is ook de stijl van Peter Keizer. Bekend zijn de explosies van kleur, die hij in vette lagen verf met zijn paletmes op het doek weet te brengen. Hang een tierig werk van Keizer aan de muur en de hele kamer bolt van voorjaar, van lust en energie. De argeloze verwondering, die Keizer als van een kind in zijn werk legt, is ook terug te vinden in zijn beeldhouwkunst. Opgeruimd, goedgemutst werk dat de warmte en speelsheid van het naderende voorjaar alweer in de huiskamer brengt.

De expositie start 21 januari en is te zien tot en met 1 april.

  • Galerie de Vis is geopend op donderdag en vrijdag van 12.30 tot 17.00 uur en op zaterdag vanaf 11.00 uur.

 

 

 

 

 

 

Dio JurienDio Jurien Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier de GrootAtelier de Groot Vogelaar AudioVogelaar Audio Copini OpticiënsCopini Opticiëns Visie EventsVisie Events HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje Haarmode CatsHaarmode Cats VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant De LichtboeiDe Lichtboei Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Hubo-FaberHubo-Faber BENG EvenementenBENG Evenementen Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen AlmamaterAlmamater Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen ForHim MenswearForHim Menswear Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus IJssalon Min12IJssalon Min12 Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Piet Karsten van HarlingenPiet Karsten van Harlingen Plus LunenborgPlus Lunenborg Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa ModaZensa Moda Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe Ons… Food & WineOns… Food & Wine Hema HarlingenHema Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie
ForHim MenswearForHim Menswear Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen AlmamaterAlmamater Visie EventsVisie Events Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus Hema HarlingenHema Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) BENG EvenementenBENG Evenementen Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën