Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Kinderopvang Noorderlicht Eetfestijn!

HARLINGEN - Dinsdag 20 februari is het zover het Kinderopvang Noorderlicht Eetfestijn!

Datum: 20 februari 2018

Tijd: 17:00 - 18:30

Locatie: IKC het Noorderlicht, HARLINGEN

Eten, Drinken, Uitgaan Onderwijs

Groot en klein, iedereen mag er zijn! IKC het Noorderlicht opent zijn deuren voor 80 grote mensen en kinderen die de kookkunsten van de kinderen van de opvang komen proeven.

 

Al vanaf de zomervakantie zijn de kinderen op de opvang enthousiast aan het koken en bakken. Wat begon met pizza’s en koekjes groeide uit tot ware culinaire hoogstandjes. Juffen, meesters en ouders kwamen graag even mee snoepen als de kinderen genoten van hun eigen kookkunsten. Zo kwamen de kinderen op het idee een restaurant te beginnen. De naam was snel bedacht: kinderopvang het eetfestijn, groot en klein iedereen mag er zijn.

 

De kinderen gingen op onderzoek. Wat vinden de grote mensen en de kinderen lekker? De verschillende diëten op school zorgde er ook voor dat de kinderen koolhydraatarm en suikervrij zijn gaan koken. En dit was nog lekker ook! Het toparrangement proeflab van Anja Schilder zorgde voor nog meer kennis over voeding.

 

Na veel denkwerk en probeersels van de kinderen is het gelukt. De openingsavond van het restaurant op 20 februari start met het koken voor eigen ouders en verzorgers.

 

De avond zal bestaan uit een 3 gangen menu:

  • Voorgerecht

Apenbord met seizoensfruit en groente. Bereid door kinderen van groep 1 t/m 3.

  • Hoofdgerecht

Spaghettietaart, gegrilde groente en zelfgemaakte patat. Gekookt door de kinderen van groep 4 t/m 8.

  • Nagerecht

Kwarktaart, koolhydraatarme appeltaart, suikervrij chocoladetaart met koffie en thee. Gebakken door het kinderdagverblijf.

  • Dranken

Zelfgemaakte Ijsthee en limonade, suikervrije limonade, koffie en thee.

 

Tijdens de avond zullen de kinderen de bediening op zich nemen en zal er vermaak zijn voor de jongste kinderen tussen de gangen door. De medewerkers van de kinderopvang zullen een korte presentatie geven over hun missie voor dit jaar en een enquête afnemen bij de ouders.

 

Gezonde voeding staat al enige jaren hoog in het vaandel bij kinderopvang het Noorderlicht. Zo zijn zij twee jaar geleden begonnen met het dagelijks aanbieden van apenborden; monckeyplatters. Dit door kennis en training van een ouder, voedingscoach Angela Kamstra. Deze vakkenborden gevuld met verschillende groente en fruit zijn zo’n groot succes dat ze zijn opgenomen in het dagelijkse activiteiten aanbod. Het samen maken en eten van deze lekkernijen heeft zo’n grote meerwaarde voor de ontwikkeling van de kinderen dat het de investering meer dan waard is gebleken.

 

Om ervoor te zorgen dat we samen met ouders en professionals kunnen zorgen voor een gezonde levensstijl zullen de medewerkers van de kinderopvang vanaf maart getraind worden voor; kinderopvang een gezonde start! Er zal een beleid ontworpen worden om een gezonde levensstijl te borgen. Hiervoor zal er o.a. tijdens het diner een enquête onder de ouders worden afgenomen.

 

De kinderopvang is op zoek gegaan naar samenwerkingspartners. Plus Lunenborg zal mee gaan mee werken om te kunnen garanderen dat de kinderen de juiste handvaten blijven krijgen om een gezonde levensstijl aan te leren.

 

Daarnaast zal Blended by Daan de kinderen tijdens het diner faciliteren in het maken van heerlijke gezonde smoothies. En krijgen de kinderen een waardebon voor een gratis kinderSmoothie en de grote mensen een kopje koffie voor €1,-.

 

Dit alles is het begin van hopelijk een prachtige samenwerking, waarbij de kinderopvang, ouders, andere grote mensen, bedrijven en stichtingen hun handen ineenslaan om ervoor te zorgen dat alle kinderen de mogelijkheden krijgen om een gezonde levensstijl aan te meten.

 

Wilt u meer informatie of heeft u nog goeie tips en ideeën, neem dan contact op met de kinderopvang, vanaggelen@stichtingkinderopvangfriesland.nl.

 

 

Dio Jurien Dio Jurien Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hema Harlingen Hema Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber ForHim Menswear ForHim Menswear Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Atelier de Groot Atelier de Groot Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hema Harlingen Hema Harlingen