CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Festival Kunst Achter Dijken

Op vrijdagavond 26 mei opent het Festival Kunst Achter Dijken haar deuren.

Datum: 27 mei 2017 en 28 mei 2017

Tijd: 12:00 - 17:00

Locatie: Diverse locaties in Pingjum, PINGJUM

Evenement Kunst & Cultuur Muziek Regio

Kunstenaars en musici uit Sûdwest Fryslân organiseren elk jaar in het Friese dorp Pingjum een prachtig, laagdrempelig en avontuurlijk festival. Wij bestaan dit jaar 20 jaar en vieren dat met drie bruisende dagen vol beeldende kunst, muziek, en bijzondere performances. Voor jong en oud is er van alles te zien en te beleven. Tijdens het festival zijn er diverse eet- en drinkgelegenheden geopend in het dorp.

Op vrijdagavond 26 mei opent het Festival Kunst Achter Dijken haar deuren. De opening vindt plaats in het dorpshuis van Pingjum en wordt verricht door Mirjam Bakker, wethouder Cultuur van gemeente Sûdwest Fryslân. 

 

Op zaterdag en zondag, 27 en 28 mei, zijn alle exposities geopend. Er zijn in totaal 8 expositieplekken in en rondom Pingjum, waar ruim 20 kunstenaars exposeren. Van iconen tot installaties, van sieraden tot enorme abstracte schilderijen en volledig volgeschreven vogelhuisjes; het is er allemaal. In het Dorpshuis is de thematentoonstelling 'Contrast' te zien, waar 12 kunstenaars uit Sûdwest Fryslân aan deelnemen. Laat u verrassen door de schilderijen, beelden, fotografie, glaskunst, sieraden, keramiek en films van deze kunstenaars.

 

Een bijzondere vermelding verdient het 'jurkenproject' geïnitieerd door kunstenaar Elske Klik. Vier vrouwen paraderen tijdens het weekend door het dorp, gekleed in sierlijke jurken gemaakt van afvalmateriaal. Deze 'levende kunstwerken' wijzen de bezoekers van het festival de weg naar de eerstvolgende voorstelling en de mooiste exposities.

 

Naast beeldende kunst kunt u dit weekend ook genieten van prachtige muziek en live performances. Alle optredens duren maximaal een half uur en staan meerdere keren geprogrammeerd. Zo treedt YVI uit Sneek op. YVI werd in 2015 uitgeroepen tot 'De Beste Singer-songwriter van Noord-Nederland' en verzorgde het voorprogramma van Douwe Bob. In Pingjum speelt hij enkele nummers van zijn te verschijnen debuutalbum.

 

In Lokaalwerk in Pingjum zijn er optredens van saxofonist Bob Driessen, pianiste Kanako Inoue en cellist Nabiel Neaimi. Dit internationale trio, allen nu woonachtig in Sûdwest Fryslân, wisselt jazz moeiteloos af met sonates van Bach. Op zondagochtend is er in het kerkje van Cornwerd een extra optreden, een klassiek concert, van zangeres Kiyoto Tachikawa en pianiste Kanako Inoue. Op zondagmiddag spelen Peter Bijker (accordeon) en Bob Driessen (saxofoon) tango's en volksmuziek in het Dorpshuis van Pingjum.

 

Tenslotte is er Waailand. Dit is een voorstelling die speciaal voor Kunst achter Dijken is samengesteld. Waailand is een bijzondere cross over van poëzie, elektronische muziek en filmbeelden. Dichter Dien L. de Boer, muzikant Martijn Pieck en beeldend kunstenaar Stefan Belderbos namen het landschap van de Lytse Bouhoeke als thema voor de voorstelling. De voorstelling speelt zich af in het Schuilkerkje van Pingjum en is op maat gemaakt voor deze locatie.

 

De toegang voor alle voorstellingen en exposities in Pingjum tijdens het festival (passe partout) bedraagt € 3,00. De tickets kunt u terplekke kopen in het Dorpshuis, Lammert Scheltesstraat 12, of bij de kerk. Voor het klassieke concert in Cornwerd wordt een extra bijdrage gevraagd van € 5,00.

 

Openingstijden:

Vrijdagavond 26 mei vanaf 20.00 uur. Officiële opening om 20.30.

Zaterdag 27 mei van 12.00 tot 18.00

Zondag 28 mei van 11.00 tot 17.00 uur.

 

In Pingjum zijn tijdens het Festival diverse eet- en drinkgelegenheden geopend.

 

Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei Almamater Almamater Hema Harlingen Hema Harlingen Zensa Moda Zensa Moda
Atelier de Groot Atelier de Groot HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen