Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Expositie Fred Thoolen verlengd

RIED - De tentoonstelling waarvan de nadruk ligt op recent werk, Bildtse landschappen en keramiek is verlengd t/m 29 januari in De Melkfabriek in Ried te bezichtigen.

Datum: 8 oktober 2016 t/m 29 januari 2017

Tijd: 14:00 - 17:00

Locatie: De Oude Melkfabriek, RIED

Kunst & Cultuur

Langs de kust van het noorden loopt het wad via Duitsland tot in Denemarken. Een getijdegebied waar het zeewater vrij spel heeft, waar voortdurend klei en zand worden afgezet en weer meegenomen. Al die laagjes sediment wisselen voortdurend hun meer dan 50 tinten grijs, in de regen, door de wind en dan weer zon. De strakke lijnen van de verschillende percelen verdelen het land in geometrische patronen die zich aanpassen aan de grillige lijnen van de diverse polders en afwateringskanalen. De zware klei is zwart in de winter en wit in de zomerzon. De aardappelbloesem paars of wit, het graan van groen naar okergeel, de bieten soms chroomoxydegroen. Een landschap voor schilders.

 

De kunstenaar Fred Thoolen woont al ruim 20 jaar bij de Zeedijk. Het Noordelijk landschap is zijn bron van inspiratie. Van daaruit maakt hij ook regelmatig uitstapjes naar andere landschappen, stedelijke landschappen.  

 

Fred Thoolen heeft een eigen kijk op het landschap, een kijk die hij vertaalt met behulp van verschillende technieken: olieverf, aquarel, inkttekeningen en digitale grafiek. De weidsheid, de geometrische figuren in het landschap en de beschermende werking van partijen bomen rond een boerderij zijn steeds terugkerende thema’s in zijn werk. Of het nu een graanveld is, een bietenveld of een rode avondlucht, steeds valt op hoe hij met oog voor details toch stoer/ruig weet te werken.

 

Het gaat allemaal over ruimte. Dat proef je al als je langs de akkers rijdt, maar eenmaal over de Zeedijk komt de ruimte je adembenemend tegemoet. Het wad is een enclave voor het begrip onbeperkte ruimte. Niet alleen de vogels hebben dat nodig, maar ook de mensen.

 

Geopend:

  • Zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur en op afspraak (06-50597558)

Contact

Expositie Fred Thoolen verlengd Buitendijks na de storm - Fred Thoolen
Plus LunenborgPlus Lunenborg Atelier de GrootAtelier de Groot Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Karsten WonenKarsten Wonen De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Visie EventsVisie Events Dio JurienDio Jurien Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Zensa ModaZensa Moda Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Copini OpticiënsCopini Opticiëns ForHim MenswearForHim Menswear Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant Vogelaar AudioVogelaar Audio Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe Fotografie DorusFotografie Dorus IJssalon Min12IJssalon Min12 Expert HogerhuisExpert Hogerhuis BENG EvenementenBENG Evenementen Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Ons Food&WineOns Food&Wine Haarmode CatsHaarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-FaberHubo-Faber De LichtboeiDe Lichtboei Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona
Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt AlmamaterAlmamater Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de GrootAtelier de Groot IJssalon Min12IJssalon Min12 Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Vogelaar AudioVogelaar Audio Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Hema HarlingenHema Harlingen Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam