Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Een matglazen wereld bij Galerie de Vis

HARLINGEN - Zo’n veertig lagen flinterdun transparant glazuur laten de schaduwen rond de mond van de Mona Lisa verdwijnen en geven haar die wereldberoemde mysterieuze glimlach.

Datum: 15 april 2017 t/m 9 juli 2017

Tijd: 11:00 - 17:00

Locatie: Galerie De Vis, HARLINGEN

Kunst & Cultuur

“Licht en schaduw zouden zich zonder lijnen of grenzen moeten mengen, net als rook,” schreef Leonardo Da Vinci. Ditzelfde zogenoemde ‘sfumato-effect’, een bekende schildertechniek uit de Renaissance, valt op in de hedendaagse olieverven van Christiaan Kuitwaard. Licht, donker en schaduwen vloeien in zijn werk voortdurend in elkaar over – de werking van het licht is misschien nog wel belangrijker dan de voorwerpen die hij schildert.

 

Vanaf 15 april zijn werken van Kuitwaard te zien in een paralleltentoonstelling in Museum Belvédère en de Harlinger galerie De Vis.

 

Christiaan Kuitwaard genoot zijn opleiding aan Academie Minerva te Groningen en de Hogeschool voor de Kunsten in Kampen. Al 25 jaar exposeert hij regelmatig stillevens, interieurs en tijdloze landschappen. Daarbij vervaagt steevast de grens van het zichtbare en het onzichtbare. Door zijn kleurgebruik en het laten vervloeien van lijnen lijken driedimensionale voorwerpen toch weer op te lossen in de achtergrond. Hij schildert een wereld als door een matglazen bril: een schrale, stille, schimmige atmosfeer waarin alleen de essentie van het onderwerp overeind blijft.

 

De fascinerende, geminimaliseerde werken van Christiaan Kuitwaard zijn tot en met 9 juli bij Galerie de Vis te zien. Bij de dubbeltentoonstelling verschijnt van de hand van journalist en kunsthistoricus Gijsbert van der Wal een publicatie, die in de galerie verkrijgbaar is. Galerie de Vis is geopend op donderdag en vrijdag van 12.30 tot 17.00 uur en op zaterdag vanaf 11.00 uur.

 

ForHim MenswearForHim Menswear Visie EventsVisie Events Haarmode CatsHaarmode Cats Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Hubo-FaberHubo-Faber Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen De LichtboeiDe Lichtboei Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Atelier de GrootAtelier de Groot Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema HarlingenHema Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Fotografie DorusFotografie Dorus Vogelaar AudioVogelaar Audio Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant Ons Food&WineOns Food&Wine VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen Zensa ModaZensa Moda De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt Copini OpticiënsCopini Opticiëns Karsten WonenKarsten Wonen Expert HogerhuisExpert Hogerhuis Kamsma SchoenenKamsma Schoenen AlmamaterAlmamater Dio JurienDio Jurien Plus LunenborgPlus Lunenborg IJssalon Min12IJssalon Min12 Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona BENG EvenementenBENG Evenementen
Atelier de GrootAtelier de Groot Haarmode CatsHaarmode Cats Ons Food&WineOns Food&Wine Fotografie DorusFotografie Dorus Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Vogelaar AudioVogelaar Audio Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus Hubo-FaberHubo-Faber AlmamaterAlmamater Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Zensa ModaZensa Moda Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas