CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Dodenherdenking 4 mei: Vrijheid geef je door

HARLINGEN - De Nationale Dodenherdenking op 4 mei wordt in Harlingen door het Centraal Comité 1945 verzorgd.

Datum: 4 mei 2017

Tijd: 09:00 - 20:30

Locatie: Algemene Begraafplaats, HARLINGEN

Algemeen Politiek & Maatschappij

Op donderdag 4 mei 2017 vinden er drie herdenkingen plaats.

 

’s Ochtends zijn leden van het comité betrokken bij kransleggingen van Basisschoolleerlingen bij geadopteerde monumenten in de stad. Die plechtigheden vinden om 09.00 uur plaats waarbij ook vertegenwoordigers van het gemeentebestuur aanwezig zijn. Het Centraal Comité biedt aan de basisschoolleerlingen in samenwerking met het Stadsgidsenteam, een speciale Duitse stadswandeling aan langs plekken die in de oorlog een belangrijke rol hebben gespeeld. Ook komt men onderweg dan de struikelstenen tegen die voor woningen waaruit Joodse mensen in de oorlog zijn weggevoerd, zijn aangebracht als herinnering en herdenking aan die vreselijke periode.

 

’s Middags om 16.00 uur vindt er een herdenking plaats op de Waddenpromenade bij het Zeelieden monument. Medewerking: van de muziekgroep van het Leger Des Heils en een samengesteld Sjantykoor. Ook is er een erewacht van leden van het Zeekadettencorps, zijn er vertegenwoordigers van politie en douane en is het gemeentebestuur vertegenwoordigd. Er is een gesproken monument en een voordracht. Er worden kransen en bloemen gelegd.

 

’s Avonds om half acht starten de plechtigheden op de Algemene Begraafplaats. Men loopt vanaf de hoek Midlumerlaan, Begraafplaats naar de Begraafplaats waar bij de oorlogsmonumenten kransen worden gelegd. Bij het Ereveld van omgekomen geallieerde militairen worden bloemen gelegd door scouting Harlingen. De Stedelijke muziekvereniging verleent medewerking. Na de twee minuten stilte om 20.00 uur houdt burgemeester een toespraak. Na afloop is er in de Gereformeerde kerk aan de Midlumerlaan een bijeenkomst met gedichten en muziek. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Werk Gemeenschap Van Kerken Harlingen. Het Centraal Comité 1945 maakt deel uit van het Nationale Comité 4 en 5 mei, een overkoepelende organisatie. Naast het vaste thema: ‘Vrijheid geeft je door!’ is er jaarlijks een sub thema. Dit jaar is dat: ‘De kracht van het persoonlijke verhaal’.

 

Foto 1: Vanaf 18.00 uur Nederlandse driekleur halfstok. Blijft halfstok tot zonsondergang.

Foto 2: Dodenherdenking in 1945 op de Grote Bredeplaats. De Harlinger bevolking omringt door de Canadese bevrijdingstroepen.

Foto 3: Het ereveld Algemene Begraafplaats.

Foto 4: Herdenking Zeelieden monument.

Foto 5: St. Michaëlschool bij hun adoptie monument op de Waddenpromenade.

Contact

Dodenherdenking 4 mei: Vrijheid geef je door

Algemene Begraafplaats
Begraafplaatslaan 1
HARLINGEN

Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën VVV Harlingen VVV Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen ForHim Menswear ForHim Menswear De Lichtboei De Lichtboei Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hema Harlingen Hema Harlingen
Atelier de Groot Atelier de Groot ForHim Menswear ForHim Menswear Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Almamater Almamater Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen