Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Dodenherdenking 4 mei: Vrijheid geef je door

HARLINGEN - De Nationale Dodenherdenking op 4 mei wordt in Harlingen door het Centraal Comité 1945 verzorgd.

Datum: 4 mei 2017

Tijd: 09:00 - 20:30

Locatie: Algemene Begraafplaats, HARLINGEN

Algemeen Politiek & Maatschappij

Op donderdag 4 mei 2017 vinden er drie herdenkingen plaats.

 

’s Ochtends zijn leden van het comité betrokken bij kransleggingen van Basisschoolleerlingen bij geadopteerde monumenten in de stad. Die plechtigheden vinden om 09.00 uur plaats waarbij ook vertegenwoordigers van het gemeentebestuur aanwezig zijn. Het Centraal Comité biedt aan de basisschoolleerlingen in samenwerking met het Stadsgidsenteam, een speciale Duitse stadswandeling aan langs plekken die in de oorlog een belangrijke rol hebben gespeeld. Ook komt men onderweg dan de struikelstenen tegen die voor woningen waaruit Joodse mensen in de oorlog zijn weggevoerd, zijn aangebracht als herinnering en herdenking aan die vreselijke periode.

 

’s Middags om 16.00 uur vindt er een herdenking plaats op de Waddenpromenade bij het Zeelieden monument. Medewerking: van de muziekgroep van het Leger Des Heils en een samengesteld Sjantykoor. Ook is er een erewacht van leden van het Zeekadettencorps, zijn er vertegenwoordigers van politie en douane en is het gemeentebestuur vertegenwoordigd. Er is een gesproken monument en een voordracht. Er worden kransen en bloemen gelegd.

 

’s Avonds om half acht starten de plechtigheden op de Algemene Begraafplaats. Men loopt vanaf de hoek Midlumerlaan, Begraafplaats naar de Begraafplaats waar bij de oorlogsmonumenten kransen worden gelegd. Bij het Ereveld van omgekomen geallieerde militairen worden bloemen gelegd door scouting Harlingen. De Stedelijke muziekvereniging verleent medewerking. Na de twee minuten stilte om 20.00 uur houdt burgemeester een toespraak. Na afloop is er in de Gereformeerde kerk aan de Midlumerlaan een bijeenkomst met gedichten en muziek. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Werk Gemeenschap Van Kerken Harlingen. Het Centraal Comité 1945 maakt deel uit van het Nationale Comité 4 en 5 mei, een overkoepelende organisatie. Naast het vaste thema: ‘Vrijheid geeft je door!’ is er jaarlijks een sub thema. Dit jaar is dat: ‘De kracht van het persoonlijke verhaal’.

 

Foto 1: Vanaf 18.00 uur Nederlandse driekleur halfstok. Blijft halfstok tot zonsondergang.

Foto 2: Dodenherdenking in 1945 op de Grote Bredeplaats. De Harlinger bevolking omringt door de Canadese bevrijdingstroepen.

Foto 3: Het ereveld Algemene Begraafplaats.

Foto 4: Herdenking Zeelieden monument.

Foto 5: St. Michaëlschool bij hun adoptie monument op de Waddenpromenade.

Contact

Dodenherdenking 4 mei: Vrijheid geef je door

Algemene Begraafplaats
Begraafplaatslaan 1
HARLINGEN

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Dio Jurien Dio Jurien Ons Food&Wine Ons Food&Wine Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Almamater Almamater Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVV Harlingen VVV Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hema Harlingen Hema Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Hubo-Faber Hubo-Faber VVV Harlingen VVV Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zensa Moda Zensa Moda Dio Jurien Dio Jurien