Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Dodenherdenking 4 mei: Vrijheid geef je door

HARLINGEN - De Nationale Dodenherdenking op 4 mei wordt in Harlingen door het Centraal Comité 1945 verzorgd.

Datum: 4 mei 2017

Tijd: 09:00 - 20:30

Locatie: Algemene Begraafplaats, HARLINGEN

Algemeen Politiek & Maatschappij

Op donderdag 4 mei 2017 vinden er drie herdenkingen plaats.

 

’s Ochtends zijn leden van het comité betrokken bij kransleggingen van Basisschoolleerlingen bij geadopteerde monumenten in de stad. Die plechtigheden vinden om 09.00 uur plaats waarbij ook vertegenwoordigers van het gemeentebestuur aanwezig zijn. Het Centraal Comité biedt aan de basisschoolleerlingen in samenwerking met het Stadsgidsenteam, een speciale Duitse stadswandeling aan langs plekken die in de oorlog een belangrijke rol hebben gespeeld. Ook komt men onderweg dan de struikelstenen tegen die voor woningen waaruit Joodse mensen in de oorlog zijn weggevoerd, zijn aangebracht als herinnering en herdenking aan die vreselijke periode.

 

’s Middags om 16.00 uur vindt er een herdenking plaats op de Waddenpromenade bij het Zeelieden monument. Medewerking: van de muziekgroep van het Leger Des Heils en een samengesteld Sjantykoor. Ook is er een erewacht van leden van het Zeekadettencorps, zijn er vertegenwoordigers van politie en douane en is het gemeentebestuur vertegenwoordigd. Er is een gesproken monument en een voordracht. Er worden kransen en bloemen gelegd.

 

’s Avonds om half acht starten de plechtigheden op de Algemene Begraafplaats. Men loopt vanaf de hoek Midlumerlaan, Begraafplaats naar de Begraafplaats waar bij de oorlogsmonumenten kransen worden gelegd. Bij het Ereveld van omgekomen geallieerde militairen worden bloemen gelegd door scouting Harlingen. De Stedelijke muziekvereniging verleent medewerking. Na de twee minuten stilte om 20.00 uur houdt burgemeester een toespraak. Na afloop is er in de Gereformeerde kerk aan de Midlumerlaan een bijeenkomst met gedichten en muziek. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Werk Gemeenschap Van Kerken Harlingen. Het Centraal Comité 1945 maakt deel uit van het Nationale Comité 4 en 5 mei, een overkoepelende organisatie. Naast het vaste thema: ‘Vrijheid geeft je door!’ is er jaarlijks een sub thema. Dit jaar is dat: ‘De kracht van het persoonlijke verhaal’.

 

Foto 1: Vanaf 18.00 uur Nederlandse driekleur halfstok. Blijft halfstok tot zonsondergang.

Foto 2: Dodenherdenking in 1945 op de Grote Bredeplaats. De Harlinger bevolking omringt door de Canadese bevrijdingstroepen.

Foto 3: Het ereveld Algemene Begraafplaats.

Foto 4: Herdenking Zeelieden monument.

Foto 5: St. Michaëlschool bij hun adoptie monument op de Waddenpromenade.

Contact

Dodenherdenking 4 mei: Vrijheid geef je door

Algemene Begraafplaats
Begraafplaatslaan 1
HARLINGEN

Visie Events Visie Events Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Plus Lunenborg Plus Lunenborg Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas ForHim Menswear ForHim Menswear Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hema Harlingen Hema Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Almamater Almamater BENG Evenementen BENG Evenementen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio
Hema Harlingen Hema Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Hubo-Faber Hubo-Faber Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei