Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Dodenherdenking 4 mei: Vrijheid geef je door

HARLINGEN - De Nationale Dodenherdenking op 4 mei wordt in Harlingen door het Centraal Comité 1945 verzorgd.

Datum: 4 mei 2017

Tijd: 09:00 - 20:30

Locatie: Algemene Begraafplaats, HARLINGEN

Algemeen Politiek & Maatschappij

Op donderdag 4 mei 2017 vinden er drie herdenkingen plaats.

 

’s Ochtends zijn leden van het comité betrokken bij kransleggingen van Basisschoolleerlingen bij geadopteerde monumenten in de stad. Die plechtigheden vinden om 09.00 uur plaats waarbij ook vertegenwoordigers van het gemeentebestuur aanwezig zijn. Het Centraal Comité biedt aan de basisschoolleerlingen in samenwerking met het Stadsgidsenteam, een speciale Duitse stadswandeling aan langs plekken die in de oorlog een belangrijke rol hebben gespeeld. Ook komt men onderweg dan de struikelstenen tegen die voor woningen waaruit Joodse mensen in de oorlog zijn weggevoerd, zijn aangebracht als herinnering en herdenking aan die vreselijke periode.

 

’s Middags om 16.00 uur vindt er een herdenking plaats op de Waddenpromenade bij het Zeelieden monument. Medewerking: van de muziekgroep van het Leger Des Heils en een samengesteld Sjantykoor. Ook is er een erewacht van leden van het Zeekadettencorps, zijn er vertegenwoordigers van politie en douane en is het gemeentebestuur vertegenwoordigd. Er is een gesproken monument en een voordracht. Er worden kransen en bloemen gelegd.

 

’s Avonds om half acht starten de plechtigheden op de Algemene Begraafplaats. Men loopt vanaf de hoek Midlumerlaan, Begraafplaats naar de Begraafplaats waar bij de oorlogsmonumenten kransen worden gelegd. Bij het Ereveld van omgekomen geallieerde militairen worden bloemen gelegd door scouting Harlingen. De Stedelijke muziekvereniging verleent medewerking. Na de twee minuten stilte om 20.00 uur houdt burgemeester een toespraak. Na afloop is er in de Gereformeerde kerk aan de Midlumerlaan een bijeenkomst met gedichten en muziek. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Werk Gemeenschap Van Kerken Harlingen. Het Centraal Comité 1945 maakt deel uit van het Nationale Comité 4 en 5 mei, een overkoepelende organisatie. Naast het vaste thema: ‘Vrijheid geeft je door!’ is er jaarlijks een sub thema. Dit jaar is dat: ‘De kracht van het persoonlijke verhaal’.

 

Foto 1: Vanaf 18.00 uur Nederlandse driekleur halfstok. Blijft halfstok tot zonsondergang.

Foto 2: Dodenherdenking in 1945 op de Grote Bredeplaats. De Harlinger bevolking omringt door de Canadese bevrijdingstroepen.

Foto 3: Het ereveld Algemene Begraafplaats.

Foto 4: Herdenking Zeelieden monument.

Foto 5: St. Michaëlschool bij hun adoptie monument op de Waddenpromenade.

Contact

Dodenherdenking 4 mei: Vrijheid geef je door

Algemene Begraafplaats
Begraafplaatslaan 1
HARLINGEN

HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Vogelaar Audio Vogelaar Audio Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen ForHim Menswear ForHim Menswear Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Plus Lunenborg Plus Lunenborg Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Almamater Almamater IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hubo-Faber Hubo-Faber Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zensa Moda Zensa Moda De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Dio Jurien Dio Jurien VVV Harlingen VVV Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei Atelier de Groot Atelier de Groot Hema Harlingen Hema Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Karsten Wonen Karsten Wonen
Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Vogelaar Audio Vogelaar Audio Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V.