Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekijk de restauratie van de Franekereindsbrug van dichtbij

HARLINGEN - Op zaterdag 5 november 2016, houdt de monumenten stichting Harlingen in samenwerking met de Boer en de Groot een open dag.

Datum: 5 november 2016

Tijd: 10:00 - 16:00

Locatie: Hal 22, HARLINGEN

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente

Belangstellenden die de restauratie van de Franekereindsbrug van dichtbij willen zien en alle vragen hierover kwijt willen, zijn van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. De open dag wordt gehouden in Hal 22 aan de Industrieweg 22 te Harlingen.

 

Precisiewerk

De restauratie van de Franekereindsbrug heeft heel wat voeten in de aarde gehad, want bij de restauratie is precisiewerk verzet aan de staalconstructie en de werktuigbouwkundige installatie om alles weer toekomstbestendig te maken. Alle achterstallig onderhoud waar roestvorming schuld aan had, is weggewerkt en door het ambachtelijke klinken van de staalverbindingen en het verzinken zijn behandelingen professioneel en duurzaam uitgevoerd. De afsluitende werkzaamheden zijn het aanbrengen van de verflagen en de montage van de gerestaureerde delen waaronder de leuningen.

 

Brug ‘op het droge’

De restauratie van de Franekereindsbrug nadert zijn voltooiing, dus is er een indrukwekkend overzicht van de restauratiewerkzaamheden te zien, de brug ‘op het droge’ die voor het eerst in haar bestaan in de werkplaats te zien is. Uitgestald staan de onderdelen die nog teruggeplaatst moeten worden en de gereedschappen en materialen die gebruikt worden. De bezoeker kan vragen stellen aan de projectcoördinator Lilian Fopma en medewerkers van de Boer en de Groot maar ook aan bestuursleden van monumenten stichting Harlingen die aanwezig zijn. Voor iedere Harlinger en belangstellenden van buiten de stad, een moment om nooit te vergeten.

 

Naar verwachting wordt de Franekereindsbrug de tweede helft november 2016 op haar prominente plek over de gracht aan het Franekereind teruggeplaatst.

 

ForHim MenswearForHim Menswear Expert HogerhuisExpert Hogerhuis Atelier de GrootAtelier de Groot Haarmode CatsHaarmode Cats Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Visie EventsVisie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe Hema HarlingenHema Harlingen Hubo-FaberHubo-Faber AlmamaterAlmamater Zensa ModaZensa Moda Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus De LichtboeiDe Lichtboei Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant Ons Food&WineOns Food&Wine Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Plus LunenborgPlus Lunenborg VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Fotografie DorusFotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12IJssalon Min12 Dio JurienDio Jurien Vogelaar AudioVogelaar Audio Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Copini OpticiënsCopini Opticiëns Karsten WonenKarsten Wonen Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie
HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona ForHim MenswearForHim Menswear De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Visie EventsVisie Events Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen AlmamaterAlmamater Haarmode CatsHaarmode Cats Ons Food&WineOns Food&Wine Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)