CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Beeld van een tuin

HARLINGEN - Omsloten door monumentale panden ligt middenin Harlingen een prachtige binnentuin, onderdeel van museum het Hannemahuis.

Datum: 11 juni 2016 t/m 18 september 2016

Tijd: 11:00 - 17:00

Locatie: Hannemahuis, HARLINGEN

Kunst & Cultuur

Onbetwiste blikvanger hier is de eeuwenoude rode beuk, maar in de zomermaanden zorgt Galerie de Vis toch voor concurrentie door rond de boom een beeldentuin in te richten. Ook dit jaar zijn er in de tuin uiteenlopende kunstobjecten te zien van vijf kunstenaars.

De naam Marco Goldenbeld laat misschien niet direct een belletje rinkelen in de Friese havenstad, maar toch staat er al tientallen jaren een kunstwerk van hem in Harlingen. Op de Waddenpromenade zijn zilverkleurige scheepsvormen te zien, die zich op de kades van Vlieland en Terschelling herhalen. De weg naar een nieuw beeld is voor Goldenbeld een zoektocht naar vorm en naar ruimtelijkheid. In 30 jaar beeldhouwerschap bouwde hij gaandeweg een herkenbaar oeuvre op, waarin de driehoek als onuitputtelijke bron van eenvoud en spanning een centrale rol speelt.

Hans Jouta voelt zich sterk verbonden met de natuur en dat uit zich in zijn werk. Hij creëert bijvoorbeeld prachtige weergaven van dieren in beweging, hoofdzakelijk van brons. Jouta beheerst de kunst van brons gieten, maar ook het boetseren van brons. Door het materiaal te buigen, snijden, kloppen, smelten, lassen en verhitten ontstaan unieke beelden met een geheel eigen karakter.

Galeriehoudster Geke Westenberg presenteert in de historische binnentuin ook objecten van drie andere kunstenaars. Ilse Oelbers maakt onder andere houten sierornamenten voor klassieke schepen. Werk van de gelauwerde Gerard Brouwer is te vinden in collecties van instellingen, musea, bedrijven, uitleencentra en particulieren in binnen- en buitenland. Zijn rake beelden en beeldengroepen stralen rust, genegenheid en toegankelijkheid uit en verraden een scherp oog voor het leven van alledag. Iris Le Rütte ten slotte is bekend vanwege haar werk in de openbare ruimte, dat voorbijgangers vaak op het verkeerde been zet en ze daarom nog eens laat omkijken: ‘Zag ik dat nou echt?’ Afgelopen jaar nog had ze een solotentoonstelling in museum Beelden aan Zee in Scheveningen.

De expositie in de fraaie ambiance van de binnentuin van het Hannemahuis loopt tot en met zondag 18 september.

 

Openingstijden:

  • dinsdag t/m vrijdag 11:00-17:00 uur.

  • zaterdag en zondag 13:30-17:00 uur.

 

Vogelaar Audio Vogelaar Audio Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Karsten Wonen Karsten Wonen Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Dio Jurien Dio Jurien Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Ons Food&Wine Ons Food&Wine ForHim Menswear ForHim Menswear Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Almamater Almamater Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas