Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Beeld van een tuin

HARLINGEN - Omsloten door monumentale panden ligt middenin Harlingen een prachtige binnentuin, onderdeel van museum het Hannemahuis.

Datum: 11 juni 2016 t/m 18 september 2016

Tijd: 11:00 - 17:00

Locatie: Hannemahuis, HARLINGEN

Kunst & Cultuur

Onbetwiste blikvanger hier is de eeuwenoude rode beuk, maar in de zomermaanden zorgt Galerie de Vis toch voor concurrentie door rond de boom een beeldentuin in te richten. Ook dit jaar zijn er in de tuin uiteenlopende kunstobjecten te zien van vijf kunstenaars.

De naam Marco Goldenbeld laat misschien niet direct een belletje rinkelen in de Friese havenstad, maar toch staat er al tientallen jaren een kunstwerk van hem in Harlingen. Op de Waddenpromenade zijn zilverkleurige scheepsvormen te zien, die zich op de kades van Vlieland en Terschelling herhalen. De weg naar een nieuw beeld is voor Goldenbeld een zoektocht naar vorm en naar ruimtelijkheid. In 30 jaar beeldhouwerschap bouwde hij gaandeweg een herkenbaar oeuvre op, waarin de driehoek als onuitputtelijke bron van eenvoud en spanning een centrale rol speelt.

Hans Jouta voelt zich sterk verbonden met de natuur en dat uit zich in zijn werk. Hij creëert bijvoorbeeld prachtige weergaven van dieren in beweging, hoofdzakelijk van brons. Jouta beheerst de kunst van brons gieten, maar ook het boetseren van brons. Door het materiaal te buigen, snijden, kloppen, smelten, lassen en verhitten ontstaan unieke beelden met een geheel eigen karakter.

Galeriehoudster Geke Westenberg presenteert in de historische binnentuin ook objecten van drie andere kunstenaars. Ilse Oelbers maakt onder andere houten sierornamenten voor klassieke schepen. Werk van de gelauwerde Gerard Brouwer is te vinden in collecties van instellingen, musea, bedrijven, uitleencentra en particulieren in binnen- en buitenland. Zijn rake beelden en beeldengroepen stralen rust, genegenheid en toegankelijkheid uit en verraden een scherp oog voor het leven van alledag. Iris Le Rütte ten slotte is bekend vanwege haar werk in de openbare ruimte, dat voorbijgangers vaak op het verkeerde been zet en ze daarom nog eens laat omkijken: ‘Zag ik dat nou echt?’ Afgelopen jaar nog had ze een solotentoonstelling in museum Beelden aan Zee in Scheveningen.

De expositie in de fraaie ambiance van de binnentuin van het Hannemahuis loopt tot en met zondag 18 september.

 

Openingstijden:

  • dinsdag t/m vrijdag 11:00-17:00 uur.

  • zaterdag en zondag 13:30-17:00 uur.

 

VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Almamater Almamater Atelier de Groot Atelier de Groot Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Ons Food&Wine Ons Food&Wine Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hema Harlingen Hema Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Karsten Wonen Karsten Wonen
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen De Lichtboei De Lichtboei Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën ForHim Menswear ForHim Menswear