Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

‘Geef Ons Een Podium’ voor alle kinderen van Harlingen

HARLINGEN - De stichting 'Geef Ons Een Podium' heeft zijn kick off tijdens projekt OER 'T DOK 9 t/m 18 juni op de Dokkade Harlingen.

Datum: 9 juni 2017 t/m 18 juni 2017

Tijd: 12:00 - 17:00

Locatie: Entrepotgebouw Willemshaven, HARLINGEN

Bedrijfsleven Evenement Kunst & Cultuur Muziek Onderwijs

Het doel is om alle kinderen de kans te geven gratis mee te doen aan culturele, culinaire en sportieve workshops. Van circus tot filosoferen. Natuur, toneel, dans en kunst. Uitgangspunt is een kwalitatief en educatief aanbod. Spelenderwijs ontdekken kinderen welke talenten ze hebben. Door de laagdrempeligheid kan iedereen langswandelen en meedoen!

 

Daarnaast heeft Geef Ons een Podium samen met gemeente Harlingen de kans gecreëerd dat schoolklassen van het openbaar onderwijs gratis mee mogen doen aan het project onder schooltijd. Zij mogen kiezen uit een breakdance workshop o.l.v. Benedicion van Dance With Discipline, een filosofie workshop a.d.h.v. de expositie Hermetisch Open of een Graffiti workshop van Michel de Haan van Caeromatic streetart.

 

Tijdens de workshops van Benediction zullen vier streetdance docenten lesgeven

  • Benediction is bekend van So You Think You Dance en was samen met zijn leerling India een paar weken geleden te zien bij de eerste aflevering van Holland's Got Talent.
  • Daniel geboren in 2006 is een gepassioneerde danser/entertainer. Hij heeft diverse prijzen gewonnen en is bekend van verschillende tv programma's zoals Holland's Got Talent, Little big shot en Super kids.
  • Luciano Hiwat & Jemuel. Zij verschenen op televisie toen zij 2e van de wereld werden met Hip Hop. In Nederland versloegen zij zelfs hun eigen leraar in de finale! Verder zijn ze bekend van verschillende tv programma’s zoals Everybody Dance Now, Move Like Michael Jackson, het Televizier Gala en AVRO Junior Dance.

Kortom een unieke kans om kennis te maken met diverse danceskills!

 

In het Entrepotgebouw is de expositie Hermetisch Open

De workshop “Wie ben ik, waar kom ik vandaan en waar ga ik naartoe’ is hier voor de kinderen georganiseerd. Voor de jongste kinderen (4 jaar t/m 7 jaar) bieden wij onder leiding van specialisten op dit gebied een ontdekkingsreis langs de geëxposeerde kunstwerken. Aan de hand van filosofische vragen worden de kinderen uitgedaagd  na te denken over hoe zij zelf kijken naar de wereld om hen heen en hun plek hierin. Oudere kinderen worden op pad gestuurd met een speurtocht. Als een ware Da Vinci Code gaan de kinderen a.d.h.v. de geëxposeerde werken op zoek naar verschillende raadsels die zij zullen moeten kraken. Ondertussen zullen zij uitgedaagd worden na te denken over hoe zij zelf kijken naar de wereld om hen heen en hun plek hierin. 

 

Graffiti workshops

De Graffiti workshops van Michel de Haan duren 2 uren. Michel hanteert de spuitbus al dertig jaar. “We hebben het begin meegemaakt in de jaren tachtig. Toen kwam graffiti overwaaien uit Amerika waar het begon als schreeuw om een boodschap over te brengen. Veel mensen denken nog steeds dat we jongens van de straat zijn en overal dingen op spuiten.” Van die vorm van vandalisme distantiëren ze zich nadrukkelijk. “Een naampje spuiten en schuttingtaal kan iedereen maar een echte meesterstuk, een ‘burner’ zoals wij dat noemen, kan niet iedereen. We doen echt nog wel dingen op straat maar dan op gedoogplekken en op de vele ‘jams’ overal in het land waar graffitikunstenaars samenkomen." De kinderen gaan op panelen aan de slag als echte streetart artiesten. 

 

I.s.m. Stichting Kinderopvang Friesland (SKF) kunnen de kinderen zich voor een klein bedrag ook na schooltijd inschrijven voor de workshops.

Door het op beide manieren aan te bieden, zowel onder schooltijd als na schooltijd hopen wij vele kinderen te enthousiasmeren en te inspireren.

 

Naast deze workshops zal tijdens het eerste weekend Circus Salto zijn circustent op de Dokkade plaatsen. Hier kunnen de kinderen gratis workshops volgen van Clown Sander.

  • Op de beide zaterdagen zal het ballonvrouwtje over ‘t Dok haar ballonkunstwerken laten zien en krijgen de kinderen deze mee naar huis.
  • Hanneke de Man zal toneelworkshops geven in het laatste weekend. Voor zowel 8 tot 12 jarigen als 12 tot 16 jarigen en zelfs op zondag voor volwassenen. Daarnaast zal zij met haar toneelgroep twee prachtige voorstellingen verzorgen in het entrepotgebouw, namelijk de voorstelling “Grijsaarts” en “Atalanta”.

 

Ook op de site van Geef Ons Een Podium is veel informatie te vinden over dit project. Houd voor alle verdere workshops de facebookpagina van Oer ‘t Dok goed in de gaten.

Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Atelier de Groot Atelier de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) VVV Harlingen VVV Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Almamater Almamater Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Dio Jurien Dio Jurien Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas