Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

‘Geef Ons Een Podium’ voor alle kinderen van Harlingen

HARLINGEN - De stichting 'Geef Ons Een Podium' heeft zijn kick off tijdens projekt OER 'T DOK 9 t/m 18 juni op de Dokkade Harlingen.

Datum: 9 juni 2017 t/m 18 juni 2017

Tijd: 12:00 - 17:00

Locatie: Entrepotgebouw Willemshaven, HARLINGEN

Bedrijfsleven Evenement Kunst & Cultuur Muziek Onderwijs

Het doel is om alle kinderen de kans te geven gratis mee te doen aan culturele, culinaire en sportieve workshops. Van circus tot filosoferen. Natuur, toneel, dans en kunst. Uitgangspunt is een kwalitatief en educatief aanbod. Spelenderwijs ontdekken kinderen welke talenten ze hebben. Door de laagdrempeligheid kan iedereen langswandelen en meedoen!

 

Daarnaast heeft Geef Ons een Podium samen met gemeente Harlingen de kans gecreëerd dat schoolklassen van het openbaar onderwijs gratis mee mogen doen aan het project onder schooltijd. Zij mogen kiezen uit een breakdance workshop o.l.v. Benedicion van Dance With Discipline, een filosofie workshop a.d.h.v. de expositie Hermetisch Open of een Graffiti workshop van Michel de Haan van Caeromatic streetart.

 

Tijdens de workshops van Benediction zullen vier streetdance docenten lesgeven

  • Benediction is bekend van So You Think You Dance en was samen met zijn leerling India een paar weken geleden te zien bij de eerste aflevering van Holland's Got Talent.
  • Daniel geboren in 2006 is een gepassioneerde danser/entertainer. Hij heeft diverse prijzen gewonnen en is bekend van verschillende tv programma's zoals Holland's Got Talent, Little big shot en Super kids.
  • Luciano Hiwat & Jemuel. Zij verschenen op televisie toen zij 2e van de wereld werden met Hip Hop. In Nederland versloegen zij zelfs hun eigen leraar in de finale! Verder zijn ze bekend van verschillende tv programma’s zoals Everybody Dance Now, Move Like Michael Jackson, het Televizier Gala en AVRO Junior Dance.

Kortom een unieke kans om kennis te maken met diverse danceskills!

 

In het Entrepotgebouw is de expositie Hermetisch Open

De workshop “Wie ben ik, waar kom ik vandaan en waar ga ik naartoe’ is hier voor de kinderen georganiseerd. Voor de jongste kinderen (4 jaar t/m 7 jaar) bieden wij onder leiding van specialisten op dit gebied een ontdekkingsreis langs de geëxposeerde kunstwerken. Aan de hand van filosofische vragen worden de kinderen uitgedaagd  na te denken over hoe zij zelf kijken naar de wereld om hen heen en hun plek hierin. Oudere kinderen worden op pad gestuurd met een speurtocht. Als een ware Da Vinci Code gaan de kinderen a.d.h.v. de geëxposeerde werken op zoek naar verschillende raadsels die zij zullen moeten kraken. Ondertussen zullen zij uitgedaagd worden na te denken over hoe zij zelf kijken naar de wereld om hen heen en hun plek hierin. 

 

Graffiti workshops

De Graffiti workshops van Michel de Haan duren 2 uren. Michel hanteert de spuitbus al dertig jaar. “We hebben het begin meegemaakt in de jaren tachtig. Toen kwam graffiti overwaaien uit Amerika waar het begon als schreeuw om een boodschap over te brengen. Veel mensen denken nog steeds dat we jongens van de straat zijn en overal dingen op spuiten.” Van die vorm van vandalisme distantiëren ze zich nadrukkelijk. “Een naampje spuiten en schuttingtaal kan iedereen maar een echte meesterstuk, een ‘burner’ zoals wij dat noemen, kan niet iedereen. We doen echt nog wel dingen op straat maar dan op gedoogplekken en op de vele ‘jams’ overal in het land waar graffitikunstenaars samenkomen." De kinderen gaan op panelen aan de slag als echte streetart artiesten. 

 

I.s.m. Stichting Kinderopvang Friesland (SKF) kunnen de kinderen zich voor een klein bedrag ook na schooltijd inschrijven voor de workshops.

Door het op beide manieren aan te bieden, zowel onder schooltijd als na schooltijd hopen wij vele kinderen te enthousiasmeren en te inspireren.

 

Naast deze workshops zal tijdens het eerste weekend Circus Salto zijn circustent op de Dokkade plaatsen. Hier kunnen de kinderen gratis workshops volgen van Clown Sander.

  • Op de beide zaterdagen zal het ballonvrouwtje over ‘t Dok haar ballonkunstwerken laten zien en krijgen de kinderen deze mee naar huis.
  • Hanneke de Man zal toneelworkshops geven in het laatste weekend. Voor zowel 8 tot 12 jarigen als 12 tot 16 jarigen en zelfs op zondag voor volwassenen. Daarnaast zal zij met haar toneelgroep twee prachtige voorstellingen verzorgen in het entrepotgebouw, namelijk de voorstelling “Grijsaarts” en “Atalanta”.

 

Ook op de site van Geef Ons Een Podium is veel informatie te vinden over dit project. Houd voor alle verdere workshops de facebookpagina van Oer ‘t Dok goed in de gaten.

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hema Harlingen Hema Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen
BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Vogelaar Audio Vogelaar Audio Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Almamater Almamater Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Plus Lunenborg Plus Lunenborg Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant VVV Harlingen VVV Harlingen