Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

2 km Zeezwemtocht

Zwemvereniging de Vikings organiseert op zaterdag 9 september aanstaande de traditionele 2 km Zeezwemtocht van Harlingen.

Datum: 9 september 2017

Tijd: 11:00 - 14:00

Locatie: Nieuwe Willemskade/ Waddenzee, HARLINGEN

Evenement Sport & Recreatie

Dit unieke evenement vond voor het eerst plaats in 1947. Het is inmiddels één van de oudste zwemtochten van Nederland die nog altijd georganiseerd wordt. De 2km Zeezwemtocht staat bekend om zijn unieke karakter. Veel zwemtochten worden in kanalen en meren gehouden en die kennen bijna geen stroming en golfslag. Op de Waddenzee zijn deze elementen volop aanwezig en dat maakt ook dat deze zwemtocht deelnemers uit het hele land trekt die de heroïsche uitdaging met de elementen aan willen gaan. In de voorlopige deelnemerslijsten zijn deelnemers te vinden uit oa: Veendam, Groningen, Krimpen a/d IJssel, Amsterdam, Almere etc. etc.

 

De 2km Zeezwemtocht start traditiegetrouw vanuit de Willemshaven, waarna de zwemmers koers zetten naar het havenhoofd om daar de kop van de Zuiderpier te ronden. Hier staat vaak veel stroming en vergt extra inspanningen om vlot deze horde te nemen. Na het ronden van de pier, zwemt men over de Waddenzee naar het Harlinger strand. De finish vindt op het strand plaats. De snelste zwemmers kunnen dit ruimschoots binnen 30 minuten zwemmen. Het grootste gedeelte van de deelnemers aan de prestatietocht zal er toch al snel 45 minuten tot een uur over doen.

 

Voor het publiek is de Zeezwemtocht ook altijd een mooi schouwspel. Vanaf de Zuiderpier is het verloop goed te volgen. Het mooiste punt is altijd rond de kop van de pier, waar de zwemmers de kracht van de Waddenzee gaan merken en de strijd aan gaan met golven en stroming.

 

De inschrijving voor deelname aan de Zeezwemtocht vindt via internet plaats.

Contact

2 km Zeezwemtocht

Nieuwe Willemskade/ Waddenzee
HARLINGEN

www.zeezwemtocht.nl

Atelier de GrootAtelier de Groot Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Ons Food&WineOns Food&Wine VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Copini OpticiënsCopini Opticiëns Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Vogelaar AudioVogelaar Audio Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje Dio JurienDio Jurien Karsten WonenKarsten Wonen De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant De LichtboeiDe Lichtboei BENG EvenementenBENG Evenementen Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) ForHim MenswearForHim Menswear Haarmode CatsHaarmode Cats Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt Zensa ModaZensa Moda IJssalon Min12IJssalon Min12 Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Plus LunenborgPlus Lunenborg AlmamaterAlmamater Hema HarlingenHema Harlingen Visie EventsVisie Events Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie DorusFotografie Dorus Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Expert HogerhuisExpert Hogerhuis
Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën IJssalon Min12IJssalon Min12 Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Visie EventsVisie Events Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Hubo-FaberHubo-Faber Haarmode CatsHaarmode Cats Atelier de GrootAtelier de Groot De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. BENG EvenementenBENG Evenementen Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas