CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

10th Unofficial Sideburns & Tattoo Meeting Harlingen, groter dan ooit!

HARLINGEN - Op zaterdag 11 juni in De Lichtboei aan de Rommelhaven.

Datum: 11 juni 2016

Tijd: 13:30 - 23:59

Locatie: De Lichtboei, HARLINGEN

Bedrijfsleven Eten, Drinken, Uitgaan Evenement Kunst & Cultuur Muziek

Wat ooit begon als geintje, is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een waar feest voor jong en oud: de Unofficial Sideburns & Tattoo Meeting Harlingen. Dit jaar wordt het evenement -waar vele fans in binnen- en buitenland naar uitkijken- op 11 juni in en rond De Lichtboei aan de Rommelhaven gehouden. Vanwege het tienjarig bestaan heeft de organisatie –de Harlinger bakkebaardenclub oftewel het Harlinger Sideburns Chapter- extra uitgepakt met muziek, vermaarde tatoeëerders, portretschilder Peter van der Ploeg en een luchtkussen voor de kleine fans. Ook zal er een varken aan ’t spit worden gebraden.

 

‘Er worden al jaren officiële Sideburn Meetings in Nederland en België gehouden. Frank Winter, één van de leden van de Harlinger bakkebaardenclub, heeft toen het idee opgevat om een Unofficial Sideburns & Tattoo Meeting in Harlingen te organiseren. Vanaf het eerste moment een groot succes. Het heeft zich ontwikkeld tot een meeting waar in de middag veel gezinnen op af komen. In de avonduren betreden diverse bands het podium’, vertellen Benny, Thom en Darrell van de Harlinger bakkenbaardenclub.

 

Top-tatoeëerders

In de beginperiode haalde de Unofficial Sideburns & Tattoo Meeting Harlingen regelmatig de krant. Onder meer vanwege een spraakmakende act waarbij een Amerikaanse aan vier haken in haar lijf boven de Rommelhaven hing. ‘Doordat onze meeting steeds meer gezinnen trok, hebben wij dit soort dingen achterwege gelaten. Mensen kunnen onder meer in De Lichtboei terecht om zonder afspraak een tatoeage te laten zetten door top-tatoeërders. Tatoeage-kunstenaars die over de hele wereld werken en daardoor een lange wachtlijst kennen, waaronder de vermaarde Tibor uit Haarlem. Op onze stoel kan men gewoon plaatsnemen. De ervaring leert inmiddels dat de stoelen of banken geen moment leeg zijn’. De heren van de organisatie benadrukken dat er wordt gewerkt volgens de strenge eisen van de GGD, die ook controles uitvoert. ‘De kleinschaligheid van ons event spreekt deze mensen enorm aan; daardoor willen ze ook elk jaar graag komen om hier te tatoeëren. Ze vinden het gezellig om elkaar in een gemoedelijke, broederlijke sfeer te treffen. Dit geldt ook voor onze vaste bezoekers uit onder andere het Zuiden van het land en België. Men kijkt uit naar onze meeting en dat heeft er zelfs toe geleid dat een B&B aan de Rommelhaven –Ommes– onze meeting sponsort en ‘gasten in huis neemt’. Benny, Darrell en Thom vervolgen: ‘Onze meeting is echt voor iedereen en niet alleen mensen met bakkebaarden. Wij hebben een club van vijftien leden, waarvan er zeven actieve leden zijn die het feest organiseren. De club is eigenlijk meer een geintje. We betalen geen contributie en de grootste straf is als je op de roze pagina komt. Dit staat voor eeuwige schande’, lachen de heren.

 

Brede muziekkeuze

Vanaf 13.30 uur is de 10th Unofficial Sideburns & Tattoo Meeting te bezoeken, de entree is € 5.00; ’s avonds betalen de bezoekers geen entree. In de avonduren – vanaf ongeveer 21.00 uur – staat de muziek centraal. De muzieksmaak varieert van blues tot metal en alles er tussenin. Meer punk en rock, maar zeker geen Top 40-bands. De bands die het podium in de achterzaal betreden zijn Chippin’ Blues, een lekkere bluesband, Junkyard Dogs, die op geheel eigen wijze rockcovers spelen, en de rock and roll en rockabilly band Comeback ’96. Dit alles onder het motto dansbare en huppelbare muziek.

 

‘Met de bands hebben we in de loop der edities ook een verandering doorgemaakt. In het begin speelden de bands voor een krat bier, maar we hebben voor de muziek het budget aanzienlijk verhoogd. Een professionaliseringslag gemaakt, zeg maar. Daardoor is de meeting gegroeid qua bezoekersaantallen. Het mag echter nooit ten koste gaan van de kleinschaligheid en de gemoedelijke sfeer. Dat is de kracht van de Harlinger meeting. Een eenvoudig maar succesvol concept, waar we nog jaren aan hopen vast te plakken’.

 

De 10th Unofficial Sideburns & Tattoo Meeting Harlingen wordt mede mogelijk gemaakt door Meromar Seafoods BV, mts Zuidwal, Peter van der Ploeg (ontwerper nieuwe logo), B&B Ommes en HA Teksten Harlingen. Actuele informatie over de meeting op 11 juni is ook te vinden op de Facebook-pagina Sideburns-chapter-harlingen of www-sideburns-harlingen.nl.

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier de Groot Atelier de Groot Hema Harlingen Hema Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Almamater Almamater Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Dio Jurien Dio Jurien Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen De Lichtboei De Lichtboei VVV Harlingen VVV Harlingen
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen